یک فنجان درس
محبوب ترینِ کارها نزد خدا بر روی زمین، دعاست . [امام علی علیه السلام]

· به هیچ وجه در حالت خستگی ، افسردگی ، خواب آلودگی و یا درد و ناراحتی ، مطالعه نکن . این گونه حالت ها باعث می شود تا مطالب خوانده شده ، نامفهوم باقی بماند . بهترین زمان مطالعه - در صورتی که کمبود خواب نداشته باشی - قبل از خواب و یا استراحت روزانه است . به این ترتیب ، ذهن تو وقت کافی برای آرامش ، منظم ساختن و نگهداری و ثبت اطلاعات لازم را خواهد داشت .پس بسیار مهم است که هنگام نشاط وهوشیاری و با آرامش تمام مطالعه کنی . در این صورت است که می توانی انتظار لذت بردن از کتاب را داشته باشی .

· وضعیت تو به هنگام مطالعه ، تاثیر مهمی در درک مطلب دارد . هر زمانی که برایت امکان دارد ، پشت میز تحریر بنشین . هنگام مطالعه قوز نکن ، راست بنشین ، کتاب باید بر روی سطح هموار میز و زیرش صاف باشد .

· اگر با بی حوصلگی مطالعه کنی و سست و وارفته به مطالعه بپردازی ، آفات مطالعه ، نظیر چرت و خواب ، حواس پرتی و ... به سراغت می آیند . برای تمرکز حواس و درک مطلب ، قرص و محکم بنشین و با اشیای دور و برت بازی نکن .

· فراموش نکن که هیچ چیز ، جای تمرین عملی را نمی گیرد و هر چه قدر هم حرف های قشنگ بلد باشی ، تا در عمل ثابت نکنی، بی فایده است . پر و بال قشنگ ، یک طرف قضیه است ؛ اما آن طرف قضیه ، پرواز کردن تو است .

· آن قلم و کاغذی را که قرار بود همیشه همراهت باشد ، می توانی از کاغذ کارتهای 12×9 سانتی متری درست کنی تا در جیب لباست با راحتی قابل حمل باشد . این کارتها را خودت می توانی بسازی و روی هر کدام شماره بگذاری . همیشه و همه جا همراهت باشد تا هیچ چیز را از قلم نیندازی . بر این مطلب تاکید دارم که باید خلاصه بنویسی ؛ یعنی ، « حرف اصلی را ».

· روشن است که همه ، این امکانات را ندارند که اتاق مشخصی و میز مطالعه ای داشته باشند. از این رو ، باید با روش جدید مطالعه، کاری کرد که مثل موقعیت های دیگر ، به مطالعه پرداخته شود . به این ترتیب ، با استعدادها و نیروهای ذاتی و فکری خودت ، کمبود وسایل را جبران کن . خودت را عادت بده و تمرین کن که در مکان های شلوغ و پر و سرو صدا ، مثل صف اتوبوس ، نانوایی، سالن انتظار بیمارستانها ، اتاق شلوغ و... مطالعه کنی . تمرین خیلی مهم است . شرط موفقیت درهر کاری - علاوه بر داشتن راه و شیوه صحیح - تمرین است .
البته هنگام حرکت ماشین به هیچ وجه کتاب نخوان زیرا برای چشم هایت بسیار زیانبار است.

· باید یادمان باشد که ما زیاد وقت نداریم جهان ما ، جهان سرعت است و روز به روز نیز بر این سرعت افزوده می شود . برای این که من و تو از این کاروان علم و زندگی ، عقب نمانیم باید با آخرین روش های مطالعه و دستیابی به دانش آشنا شویم و از آن برای استفاده صحیح و بیشتر از استعدادها و توانایی های خدادادمان بهره ببریم . ، بسیاری از مردم ، مخصوصاً دانش آموزان ، به عادت بد«کند خوانی» مبتلا هستند . این نوع مطالعه کردن ، باعث اتلاف وقت و از دست دادن سرمایه ی عمر می شود . بنابراین از همین لحظه تصمیم بگیر با رفتار زیان بار خودت مبارزه کنی . صرفه جویی در وقت ، مهم ترین نکته است که در طرح شرایط مطالعه بر آن تکیه داریم .

(منتظر قسمت بعدی باشید : آموزش تند خوانی قهوه چی !)



 

  • کلمات کلیدی :
  • نویسنده: قهوه چی |  شنبه 87 بهمن 5  ساعت 8:30 صبح 
     ارتباط چشمی
    ·           یک ارتباط چشمی خوب کمک می‌کند تا مخاطب احساس آرامش بیشتری نماید و در توانایی‌هایی کلامی شما نیز اعتماد به وجود می‌آورد. ارتباط چشمی خود را (پیوسته) حفظ کنید؛ برای اینکار باید آنقدر بر متن سخنرانی خود تسلط داشته باشید که فقط هرازگاهی نیاز به نگاه کردن به متن خود پیدا کنید.
    ·           چند چهره صمیمی را ـ که به مضمون سخنان شما واکنش نشان می‌دهند ـ در بین حضار پیدا کنید و سخنرانی خود را با تمرکز بر روی آنان انجام دهید. در هر نوبت، ارتباط چشمی خود را چهار تا پنج ثانیه حفظ کنید و سپس به سراغ نفر بعدی بروید.

     طرز ایستادن و حرکات بدن

    ·           صحیح ایستادن نشان دهنده اعتماد به نفس است. محکم بایستید. حرکات بیش از حد ممکن است حواس شنوندگان را پرت کند.

    ·           طبیعتا در هنگام ایستادن دستان خود را در کنار بدن قرار می‌دهید. برای تاکید بر روی نکات مهم، از حرکاتی استفاده کنید که آهسته و دقیق و در عین حال طبیعی باشند.

    ·           به عاداتی که ممکن است داشته باشید، توجه کنید؛ عاداتی مثل دست روی دست انداختن، تکیه دادن به دیوار یا با خودکار به جایی زدن. این کارها نیز می‌تواند حواس مخاطبان شما را پرت کند یا به آنها بگوید که شما (نسبت به موضوع) بی‌علاقه و یا اینکه دستپاچه‌اید.

    ·           سخنرانی خود را در مقابل آینه تمرین کنید تا نحوه اجرا و حرکات بدن خود را بررسی کرده و در صورت لزوم آنها را تغییر دهید. شیوه‌های متفاوتی را مورد آزمایش قرار دهید تا در مجموعه حرکات و ژست‌های خود به آن هماهنگی که با آن احساس راحتی می‌کنید، برسید و همان را در برابر حضار به کار ببرید.

     حالت چهره

    ·           وجود صمیمیت در حالت و حرکات چهره‌ کمک می‌کند تا رابطه‌ای گرم و مثبت با مخاطبان خود بوجود آورید. خنده‌ای که شما به چهره دارید به مخاطب می‌فهماند که شما هم یک انسان و (در نتیجه) قابل اعتمادید، و بدین ترتیب به آنان این فرصت را می‌دهد که نظرات شما را بپذیرند.

    ·           حالت چهره شما (در حقیقت) بیانگر حال و هوای سخنان شماست و مخاطبتان را (در سخنرانی) درگیر می‌کند.

     لباس مناسب

    ·           انتخاب خوب لباس کمک می‌کند تا برای مخاطب خود احترام قایل شوید. قبل از حضور در محل سخنرانی، نظر دیگران را در رابطه با نحوه انتخاب لباس و نیز تناسب آن با مناسبت مربوطه جویا شوید.

     رسا بودن صدا

    گاهی آهنگ و لحن کلام اثری به مراتب قویتر از محتوای آن دارد. با تمرین کردن، احساس و انرژی را به صدای خود بیفزایید. شما می‌توانید با رعایت موارد زیر، گفتار خود را تنوع ببخشید:

    ·            بالا بردن و پایین آوردن صدا

    ·            تغییر دادن سرعت کلام به منظور تهییج مخاطب

    ·            استفاده از مکث و سکوت بجای گفتن «آه»، «اووم»، «راستش»

    ·            کم و زیاد کردن دانگ صدا برای تاکید بر روی نکات مهم و درگیر نمودن مخاطب

    ·            انرژی بخشیدن به صدا به این منظور که صدا خسته‌کننده و بی‌روح نباشد، و

    ·           تمرین روزانه و ضبط صدا برای پی بردن به نکات نیازمند تغییر

     درگیر کردن مخاطب

    ·           با پرسیدن سوال، صحبت مستقیم و علاقه‌مند کردن مخاطبان، آنان را در سخنرانی خود درگیر کنید. این کار باعث می‌شود با مخاطب خود یک ارتباط راحت برقرار کنید.

    ·           با استفاده از جملاتی جذاب در ابتدای کار، عکس، نقشه یا بخش‌هایی از یک فیلم، و یا درخواست کمک از خود حضار، آنها را در بحث خود درگیر کنید (شرکت بدهید).

     شوخ طبعی

    ·           غرض از شوخی این نیست که نقش یک کمدین را بازی کنید بلکه به این وسیله باید فضایی آرام را بوجود بیاورید و با مخاطب خود مزاح کنید. شوخی می‌تواند وجه تمایز یک سخنرانی معمولی و یک سخنرانی عالی به حساب آید.

    ·           اگر در گفتار خود کمی شوخی به خرج دهید، مخاطب پی می‌برد که شما نیز انسانید و در عمل نیز یادگیری انسان هنگام انبساط خاطر بیشتر است. سعی کنید در سخنان خود داستان‌های شخصی و وقایع جاری را بگنجانید تا سخنرانی‌تان خشک نباشد.

     کنترل اضطراب

    اکثر افراد از سخنرانی در جمع هراس دارند، حتی بیشتر از مرگ. همه هنگام صحبت در برابر جمع به میزان معینی اضطراب دچار می‌شوند، اما نکته اینجاست که نباید به این اضطراب پایان داد بلکه باید آن را کنترل کرد.

    ·            درست قبل از ایراد سخنرانی چند نرمش تنفسی عمقی انجام بدهید تا کمی آرامش پیدا کنید.

    ·            از اضطراب خود برای هیجان بخشیدن به سخنرانی خود استفاده نمایید.

    ·            به خاطر داشته باشید که از شما برای ایراد سخنرانی دعوت شده است چرا که شما حرف مهمی برای زدن داشته‌اید.

    ·            همه خواستار موفقیت شما هستند



     

  • کلمات کلیدی :
  • نویسنده: قهوه چی |  پنج شنبه 87 بهمن 3  ساعت 2:44 صبح 

     این نکات به نظر کوچیک و ساده میان  ولی رعایتشون معجزه می کنه! می تونید امتحان  کنید:

    1-سعی کنید چشم خود را به داشته های دانش آموزان بدوزید نه به نداشته های آنان.

    2-همه به محرک نیاز دارند تشویق نوعی محرک است.

    3-اگر دانش آموز درسی را خوب بفهمد از آن درس و کلاس راضی است.

    4-انتقاد سازنده را همیشه با بیان یکی از ویژگی های مثبت دانش آموزان آغاز کنید.

    5-رفتار را سرزنش کنید نه شخصیت را.شما را دوست دارم اما کار شما را دوست ندارم.

    6-برای تسلط بر دانش آموزان ابتدا باید بر خودمان مسلط باشیم.

    7-همه شاگردان را در حد متوسط بدانیم و انتظار معجزه از آن ها نداشته باشیم.

    8-در وجود دانش آموز ضعیف و یا بد خوبی ها را بجویید و آن ها را تقویت کنید.

    9-هرگز دانش آموز را به کاری که نمی توانیدتهدید نکنید چرا که او طرف برنده خواهد شد.

    10-فرمول تنبیه را پاک کنیدو فرمول تشویق را جایگزین کنید.

    11-بهداشت کلامی خود را رعایت کنید.

    12-دانش آموزان آن گونه که ما می خواهیم نمی شوند بلکه آن گونه که هستیم می شوند.

    13-برای رسیدن به هدفهای خود در کلاس مثبت فکر کنید.

    14-چشم دانش آموز به رفتار ما و گوش او بر گفتار ماست.پس باید مواظب باشیم چه می کنیم و چه می گوییم.

    15-با روش تدریس دیروز نمی شود دانش آموز امروز و فردا را آموزش داد.

    16-نظم کلاس نتیجه ی تدریس خوب است و تدریس خوب نتیجه طرح درس خوب.

    17-بهترین پادزهر معلم برای بد رفتاری دانش آموز این است که مایل باشد به دانش آموز کمک کند.

    18-برای آنکه به ذهن دانش آموز راه یابید ابتدا باید به دل او راه پیدا کنید.

    19-تکالیف باید تابع توان دانش آموز باشد و مایه سرگرمی نه مایه عذاب.

    ??-بیستمی را دیگر شما بگویید! 



     

  • کلمات کلیدی :
  • نویسنده: قهوه چی |  پنج شنبه 87 بهمن 3  ساعت 2:32 صبح 

        لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    تکنولوژی آموزشی
    چگونه یک کتاب مشکل را بخوانیم؟
    روانشناسی 2: نوجوان و خانواده
    سلام
    [عناوین آرشیوشده]